Flora
Drama Ä°li’nin en göze çarpan özelliÄŸi eÅŸsiz yaÅŸam alanlarıyla doÄŸası ve birçok etkinliÄŸe sahne olan görkemli ormanlarıdır. Bu bölgede, Yunanistan’da görülebilecek tüm bitki çeÅŸitlerine rastlamak mümkündür; sadece Yunanistan’a özgü bitkileri de içeren (1000’den fazla çeÅŸit) çok geniÅŸ bir floraya sahiptir. Bölge bitki çeÅŸitliliÄŸini iklim ve toprağın yanı sıra konumuna, jeomorfolojik ve jeohistorik özelliklerine borçludur.
Bölgenin bitki yapısı ÅŸu ÅŸekilde özetlenebilir:
Drama ÅŸehrinden yola çıkarak yüksekliÄŸin artmasıyla 400 metre rakıma kadar porsuk aÄŸacı ormanlarıyla karşılaşırız. Bu ormanlarda mevcut olan diÄŸer türler ise gürgen, alıç, kızılcık, karaaÄŸaç, böÄŸürtlen v.s.
Daha yukarıda (800 metreye kadar) yarı daÄŸlık ve daÄŸlık alanlarda nemli ara bölgelerde kestane ve ıhlamurun da bulunduÄŸu yaprak döken meÅŸe ormanlarını görebiliriz. Dağınık veya grup olarak kızılaÄŸaç, fındık, ceviz, gürgen, çiçekli diÅŸbudak, ardıç v.s.
Daha da yükseÄŸe çıkıldığında 1.800 metrede kayın ve Akdeniz tipi iÄŸne yapraklılara rastlarız.
Bu bölgede, kayın ormanları ve Akdeniz tipi iÄŸne yapraklılar dışında karaçam ormanları da mevcuttur.
Mevcut olan diÄŸer türler ise köknar, ardıç, beyaz titrek kavak, huÅŸ aÄŸacı, söÄŸüt, dikenli ideo, hadrian, AkçaaÄŸaç, yaban mersini v.s.’dir.
Kayın ormanlarına paralel olarak 1000 – 1950 m rakımda, bölgeden tamamen yok olmaları sebebiyle tarihi öneme sahip kuzey iÄŸne yapraklı aÄŸaç ormanları bulunur. Bunların başında da kayın ormanları türleri ve iÄŸne yapraklı ladin ve sarıçam gelir.